LAVER NED: Eikedalen har fått gode mengder snø det siste døgnet. Foto: Jan Petter Svendal / Eikedalen skisenter

Uværet Vidar gir snøfest for skisenterne på Vestlandet

Flere skianlegg på Vestlandet ser ut til å få drømmeforhold inn mot helga.


De bergensnære skianleggene Voss Resort, Eikedalen og Myrkdalen nyter godt av uværet "Vidar" som har kommet inn over Vestlandet. Mens Eikedalen har fått 35 centimeter nysnø det siste døgnet, kan Voss Resort måle en halvmeter torsdag ettermiddag.

For mens vestlandshovedstaden Bergen oversvømmes av regn ser det ut til å bli en god helg for skianleggene.

– I Eikedalen har det kommet 35 centimeter med nysnø i løpet av det siste døgnet. Snøen er forholdsvis tung nede, og lettere over hengkanten, sier Jan Petter Svendal i Eikedalen skisenter til Fri Flyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SNØFEST PÅ VOSS: Slik så det ut i Voss Resort torsdag formiddag. Foto: Linn Ravndal Norevik 

Voss Resort venter seg gode forhold inn mot helga. Torsdag holder de Ekspressheisen, Slettafjell og Grebbesbandet åpent.

– Endelig er det ordentlig vinter på Voss. Her laver snøen ned. Det regner kanskje i Bergen, men da snør det på Voss, sier Linn Ravndal Norevik, markedskoordinator på Voss Resort.

Ifølge Norevik er det litt uvær i fjellet torsdag, men venter gode forhold inn mot helga.

– Til helga åpner vi hele anlegget. Da er det meldt sol på toppen av det hele. Pudderhundene kan glede seg, for det blir fantastiske forhold, lover Norevik til Fri Flyt.

Ifølge Myrkdalen har det, i likhet med Eikedalen, kommet 35 centimeter nysnø i løpet av natten. Mest snø inn mot helga får Eikedalen, ifølge Fri Flyts snøvarsel. De kan vente seg 15 centimeter fredag. 

Se flere bilder fra Voss nedenfor:

 


Tags: Eikedalen - Voss - Myrkdalen