Snowboardawards - Årets Klubb

Med klubbenes egne argument for hvorfor du skal bli medlem


Årets klubb er en pris som engasjerer mange - både medlemmer og foreldre. Noen blir medlem bare for å ha noen å kjøre med, andre for å få den instruksjonen som skal til for å nå sine mål. Juryen har nominert fem klubber som har tre ting felles: Et stort engasjement, inkluderene miljø og mye aktivitet. 

Les intervju med de nominerte klubbene under stemmeboksen! 

 

Husk også å stemme på de andre prisene!! 

Stem på Årets Edit

Stem på Årets Park

Stem på Årets Gjennombrudd

  

 

 

   

KIF Snowboard

 

Juryens begrunnelse: Når man ser på alt arbeidet som blir gjort i Kongsberg for å tilrettelegge best mulig for medlemmene sine skjønner man godt hvordan det kan komme så mange dyktige snowboardere fra sølv-byen, og det forklarer også  hvorfor de er blitt nominert til denne prisen år etter år. Hele året foregår det noe hos KIF Snowboard, enten det er barmarkstreninger, wakeboardcamp, skating, treninger i bakken, kidskarusell, norgescup eller deres årlige sørperenn. KIF er også de fremste i landet når det gjelder snowboardcross, og arrangerte nok et vellykket NM i denne grenen. Da det viste seg å være for lite snø til norgescup i slopestyle i Kongsberg gjorde de en helomvending og flyttet arrangementet til Vierli. Med et stort og erfarent crew var det selvsagt ingen hinding for KIF Snowboard å arrangere konkurranse på bortebane. Prosjektet ”silvergirls” skal få flere jenter inn i snowboardverden, og ut fra Kongsbergjentenes deltakelse i både konkurranser og på camper vinteren gjennom ser det ut til å fungere svært bra!

 

Noen av KIF Snowboards "Silvergirls" på Rookie Fest i Ischgl

 

X games kan gi boardercross-vekst

 

Antall medlemmer: 167

Lokalbakke: Kongsberg skisenter (Funkelia)

 

Hvordan har dere gjort dere fortjent til en nominasjon det siste året?

 

-Vi har stort sett gjort de samme tingene som foregående sesonger så det er vanskelig å sette fingeren på noe utenom det vanlige. Det litt spesielle var kanskje at vi på meget kort varsel tok med oss hele crewet vårt og arrangerte Norgescup slopestyle på Vierli fordi det var lite snø i Kongsberg. Vi har også hatt en økning av medlemsmassen på 23% fra sesongen 2013/2014 til 2014/2015. Det er vi veldig fornøyd med. På arrangementssiden gjennomførte vi Norgescup og NM i SBX, samt instruksjon og railjam under ”Åpen bakke”. Vi er vel også den eneste klubben som arrangerer Sørperenn hver vår med mini SBX, hopp, rails og vanngrav som en morsom sesongavslutning med påfølgende grilling, leik og moro. 

  

Har dere noen spennende planer for neste sesong?

   

-Vi har allerede hatt sesongens kick-off med wakeboard på Norsjø kabelpark. Sammen med Vierli skal vi igjen prøve å få til en Norgescup slopestyle tidlig i sesongen. Videre vil vi fortsette med tiltak som støtter den strategien vi la for noen år siden. Det er tiltak som inkluderer lavterskel kidskarusellen ”Kongsberglekene”, jenteprosjektet ”Silvergirls” samt å engasjere tilstrekkelig med trenere slik at vi kan tilby adekvat oppfølging av nye og viderekomne kjørere. Vi vil også tilby å arrangere Norgescup i SBX på Kongsberg og ta med kids og ungdom på helgecamper i løpet av vinteren. Snowboardskolen starter så snart snøen legger seg og i romjula tilbyr vi kurs for nybegynnere… tradisjonen tro. La snøen falle!

  

Hvordan kan dere tilby noe til både de som har en drøm om å en gang vinne x-games og til de som bare vil være med i en klubb for å møte andre med samme interesser?

  

-Klubbens varemerke har alltid vært bredde. Vi engasjerer over 15 trenere hver sesong for å ivareta tilbud til snowboardere på alle ferdighetsnivåer. Sist sesong hadde vi over 70 aktive kids i alderen 6-12 år i klubben. De siste årene har antallet kids ligget stødig på over 60. Medaljesankingen i Norgescup og NM har i alle år vist at klubbens kjørere hevder seg brukbart. 20 medaljer fordelt på alle aldersgrupper i sist NM synes vi er solid.

Når det er sagt så er det mange som deltar på organiserte treninger, men som ikke deltar i konkurranser. Vi opplever miljøet i klubben som positivt og forsterkende. Barn og ungdom koser seg på brett. Gode trenere og støttende og sosiale foreldre er viktige faktorer. Så er vi så heldige i KIF Snowboard at klubbens to store stjerner Silje og Stian tar seg tid til å kjøre med medlemmene når de er hjemme. Det er en meget viktig inspirasjonskilde for de unge brettkjørerne våre.

  

Hvor mange år på rad har dere egentlig vært nominert nå? 

  

-He, he, nettopp…. har mistet tellinga.

  

Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb? 

  

-Dagens beste spørsmål. Vi er stadig på leit etter ”den magiske formelen”. Det er mange som kjører på brett som helst ikke vil ”organisere” seg. Vi har ikke klart å finne noen annen formel enn å tilby ”value for money” ved å stille med et kompetent trenerteam for de som vil delta på treninger.

For de som ikke ser noen ”grunn” til å melde seg inn hadde det kanskje vært en idé for forbundet å innføre gratis Playboard igjen. Da kan vi i det minste motivere med et gode de får i retur.

  

Nytt gull til Norendal

Sivertzen i storform før VM

 

   

Geilo IL - Snowboardgruppa

  

Juryens begrunnelse: Under fjorårets utdeling gikk både prisen for årets klubb og årets anlegg til den lille hallingbygda, trolig mye takket være deres gode samarbeid. I år er igjen både parken og klubben nominert. Snowboardgruppa i Geilo IL er ressurssterke på flere måter, og er ikke redde for å ta i et tak. De arrangerer både norgescup og lavterskelkonkurranser som kidskarusell, og har mange aktive kjørere i norgescup og NM, samt også på internasjonalt nivå. Etter et vellykket samarbeid med det lokale anlegget kunne de ha en park klar så snart den første snøen falt, og nå er de i gang med et nytt samarbeid med Rune Lundsør/Epic med sommerpark på Geilo. Engasjerte ledere og god drift av klubben gjør at de får til mye for den store medlemsskaren sin som mange andre klubber knapt nok tør å drømme om.

  

Intervju med årets klubb - Geilo IL Snowboardgruppa

 

Trening i sommerparken med Snowboardgruppa på Geilo 

Antall medlemmer: ca 120
Lokalbakke: Fjellparken i Havsdalen og Tirilparken i Geilolia

   

Hvordan har dere gjort dere fortjent til en nominasjon det siste året?

 

-Vi er svært takknemlig og ydmyke for igjen å bli nominert til årets klubb.

Vi legger like stor vekt på både rekruttering, bredde og topp. Vi har medlemmene i fokus og jobber hverdag for økt aktivitet og det beste tilbudet både sportslig og sosialt for våre utøvere. Samlingene våre er tilrettelagt på tvers av nivå og alder hvor det sosiale er det viktigste - noe vi igjen så da vi var nærmere 100 stk på tur til Jondal og Folgefonna i pinsen. Vi får mye gode tilbakemeldinger på at vi er flinke til å følge opp og fronte gruppen vår og våre aktive utøvere via bla. sosiale medier. Klubben er godt organisert.

  

Har dere noen spennende planer for neste sesong?

 

-Sommerparken er vårt siste store tilskudd denne sesongen, etter tidligparken i Havsdalen i fjor. Ellers starter vi året med snøsamling i Saas Fee uke 40 samt vår årlige kick off i hallen med bruktsalg nå i høst. Vi skal i år igjen ha vår tradisjonelle kidskarusell og jentenorgescup i desember i tillegg til at vi planlegger norgescup i begynnelsen av januar. Vi jobber også med et spennende åpent lavterskelarrangement.

 

Hvordan kan dere tilby noe til både de som har en drøm om å en gang vinne X-games og til de som bare vil være med i en klubb for å møte andre med samme interesser?

  

-Vi prøver å legge til rette for alle uansett nivå og alder som syns snowboard er fett! Hver onsdag har vi kveldskjøring i Geilolia. Det er alle medlemmene i klubben velkommen uansett nivå og ambisjoner. Vi deler inn i grupper etter nivå samt et par sosiale grupper. Når en blir flinkere rykker en opp til neste nivå. I vinter var yngstemann 4 år ( 2 stk), hun ene railet og hoppet som bare det. Mandagene leier Geilo IL heisen i Geilolia med ekstra trening for de som ønsker det. Norgescupgjengen vår trener mandag og torsdag i Havsdalen, Hallsteinsgård og i Tirilparken. Her er vi heldig og har Rune Lundsør som trener. Vi er opptatt av det sosiale i gruppen på tvers av nivå. For mange er høydepunktet å sitte i heisen å skravle med de andre som gjerne har ambisjoner om en dag og vinne X-games. For oss er alle like viktige og vi mener at et godt miljø og godt samhold er nøkkelen til videre suksess. Mister vi det gode miljøet og samholdet i gruppen vil vi miste mange utøvere og dermed også miste muligheten til fremtidige X-games vinnere. Alle turene våre, enten det er Norgescup, samling på Fonna eller tur til Saas Fee, er åpen for alle uavhengig av ambisjoner. Det gjelder også barmarkstreninger og sosiale samlinger vi arrangere utenom. Dette har blant annet være egne jentekvelder og guttekvelder (uavhengig om du er kids eller i toppen) som avsluttes med middag/kveldsmat og skravling.

  

Se også: Geilo Spring Session

 

Fortell litt om sommerparkprosjektet på Geilo?

  

-Sommerparken er et prosjekt utarbeidet av Epic ved Rune Lundsør i samarbeid med bla. Geilo IL Snowboard og Freeski. Det er 3 hopp og 3 rails samt flere trampoliner. Parken åpnet i begynnelsen av august og skal være åpen frem til oktober. Vi har trening i parken tirsdager og torsdager.

  

Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb? 

 

-Samhold er alltid bra. Det er mye mer morsomt å gjøre ting sammen enn å være individualist. Egne ferdigheter og kompetanse utvikles bedre i gruppe sammen med andre kjørere og trenere. Det er også mye moro å være med på i tillegg til å kjøre snowboard. Snowboardforbund får økonomisk støtte fra Idrettsforbundet ut fra antall medlemmer så mange medlemmer resulterer i flere penger som kan brukes på snowboardaktivitet.

  

 

Funkis Snowboardklubb

  

Juryens begrunnelse: Funkis er som navnet sier en klubb for de som ønsker å kjøre snowboard til tross for at de har en funksjonshemming. For to år siden vant de vel fortjent både inkluderingsprisen på idrettsgallaen og Årets Klubb på Snowboardawards, og de har ikke ligget på latsiden etter dette. De har et høyt aktivitetsnivå med svært dyktige trenere og hjelper også andre klubber å tilrettelegge bedre for funkis snowboardere. Gjennom hele året arrangeres det flere turer og camper, i tillegg til klubbmesterskap og deltakelse på Ridderrennet med egen para-snowboardcross konkurranse. I år hadde Funkis for første gang internasjonal deltakelse i konkurranser, der Kristian Moen tok en imponerende sølvmedalje i Para-VM.

  

Se også: VM-sølv til 15-åring

 

Kristian Moen tok i vinter sølv i Para-VM i snowboardcross.

 

Antall medlemmer: 79 (hvorav 49 er funksjonshemmede og resten er støttemedlemmer)
Lokalbakke: Funkisparken i Oslo Vinterpark

 

Første pris er delt ut!

Hvordan har dere gjort dere fortjent til en nominasjon det siste året?

  

-Vi takker for nominasjonen. 
Funkis Snowboardklubb er verdens beste snowboardklubb! Vi har et stadig stigende medlemstall, våre instruktører er engasjerte og klarer å se hvert enkelt individs behov. Bolle og kakkaopause er et MUST på våre treninger, noe som bidrar til å styrke det sosiale fellesskapet. Vi er en meget aktiv klubb og har 2 ukentlige treninger gjennom vintersesongen i tillegg til både sommer- og vintercamp.

   

Har dere noen spennende planer for neste sesong?

 

-Vi fortsetter treningene som vanlig i Funkisparken i Oslo Vinterpark, mulig vi kanskje får noen spennende internasjonale gjestetrenere på besøk. Foreldrene til de yngste skal få kjørt seg på eget snowboardkurs. Ellers går vintercampen til Trysil, hvor surfebølgen skal overvinnes. Og sommercampen går til Juvass og Kuba isbar. 

 

Hvordan kan dere tilby noe til både de som har en drøm om å en gang vinne x-games og til de som bare vil være med i en klubb for å møte andre med samme interesser?

 

-Vi har siden starten satset på bredden og det sosiale fellesskapet, dette har derfor blitt Funkis Snowboardklubbs store styrke. Klubben har noen av Norges aller dyktigste instruktører som kan se hva hver enkelt deltager trenger. Ut fra dette har det sprunget ut dyktige individer som har hevdet seg internasjonalt. Vi har i vinter hatt et nasjonalt lag som har fått ekstra oppfølging på treningene i Oslo, samt treningshelger på Geilo og i Hafjell med våre mest erfarne trenere. I årene som kommer ønsker vi å utvide dette laget og gi plass til våre lovende rekrutter. 

Vi har veldig mange deltagere som er med i klubb for å møte likesinnede, bolle- og kakaopausen vil derfor bestå og klubbmesterskapet kommer alltid til å bli avgjort på idealtid, hvor den som klarer å kjøre likest sin egen tid, vil krones med klubbmestertittelen.

 

Hva kan andre klubber gjøre for å tilrettelegge bedre for snowboardere med funksjonshemminger? 

Det har vist deg at personer med nedsatt funksjonevne hverken biter eller er spesielt skumle å ha med å gjøre. Snowboard er en sport som egner seg svært godt for mange med funksjonsnedsettelser. Åpne opp dørene! Send instruktørene deres på Instruktørkurs 2 - Funksjonshemmede i Oslo 22. januar. Ta kontakt med Funkis Snowboardklubb om dere har noen spørsmål, vi hjelper dere mer enn gjerne. 

 

Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb? 

Jo flere vi er sammen, er sammen, er sammen,
jo flere vi er sammen, jo gladere blir vi!
For dine venner er mine venner,
og mine venner er dine venner.
Jo flere vi er sammen, jo gladere blir vi!
Din lokale klubb og Snowboardforbundet trenger din støtte for å kunne tilby deg og dine venner aktiviteter på snowboard. 
 

 

Snørøverne

 

Juryens begrunnelse: Snørøverne var i tidligere dager en stor og aktiv klubb, men den har dessverre ligget død de siste årene. Til glede for både gammel og ung i den lille bygda Rødberg er klubben nå vekket til liv igjen med full aktivitet. Det gikk ikke lang tid etter oppstarten før de arrangerte en svært vellykket norgescup i snowboardcross, og klubben er mer enn klar for nye utfordringer. Snørøverne styres av initiativrike og engasjerte ledere som allerede har bygget ny skatepark i bygda, og nå planlegges også et eget skitrekk på Rødberg!

 

Gamlerøverne Morten Sommer, Thomas Nygård, Erling Trahaug og Ola Rudi på SBX-NM

 

Antall medlemmer: ca. 30-35 i alle aldre

Lokalbakke: Uvdal alpinsenter

 

Hvordan har dere gjort dere fortjent til en nominasjon det siste året?

 

Vi har jobbet med dugnad i lokal bakken, der vi bygde et flomlysanlegg, så vi fikk parken opp å gå for kveldskjøring. Vi har også bygd parken i tett samarbeid med Uvdal Alpinsenter. 3 uker etter at vi startet opp Snørøverne arrangerte vi norgescup i snowboardcross og fikk endel god PR for klubben og lokalbakken i Numedalen og Hallingdalen. I Uvdal hadde vi Åpen Bakke, og vant foto konkurransen. Vi har også jobbet for å få betongpark på Rødberg, og den sto ferdig nå i sommer. Av konkurranseresultater fikk Ola Rudi en sølvmedalje i NM i snowboardcross. 

 

Hva var motivasjonen for å starte opp snowboardklubb på Rødberg?

 

-Snørøverne var på slutten av 90-tallet og tidig 2000 en av norges største snowboardklubber med over 70 medlemmer. Så dabbet det litt av, og klubben lå nede en stund, men ble ikke glemt. Vi var en gjeng gamle røvere, som så at det nå var et behov for å gjenopplive Snørøverne.

Dette for å skape et miljø rundt de som allerede sto på snowboard, og for at spesielt barn og ungdom skulle få oppleve hva det er å få være en del av et aktivt og sunt miljø, og alt det en klubb kan bidra med. Vi fikk god støtte fra Rødberg Idrettsforening i startfasen, og det ga den ekstra tryggheten vi trengte for å starte opp.

 

Har dere noen spennende planer for neste sesong?

 

-Vi jobber med å åpne egen bakke nærmere Rødberg med eget trekk. Ellers jobber vi videre med rekruttering av nye og gamle snowboardere og vil ta i bruk Plan 5 ordningen i treningen. Av arrangement jobber vi med en season kick off, norgescup i snowboardcross og et klubbrenn.

 

Hvordan kan dere tilby noe til både de som har en drøm om å en gang vinne x-games og til de som bare vil være med i en klubb for å møte andre med samme interesser?

 

-Vi satser på trening med alle aldere og forskjellige nivåer fordi vi mener potensialet for å pushe hverandre opp og frem blir bedre når man kjører sammen uavhengig av nivå, alder og kjønn. Vi synes det er viktig at alle får utvikle seg individuelt gjennom et godt gammelt snowboard/kompis miljø.

 

Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb?

 

-En klubb kan ta deg fra å stå alene i bakken til og kjøre med nye venner som også brenner for snowboard. Du vil også få en god støtte i ryggen uansett om du vil utvikle deg i sporten eller bare cruiser for kosen.

Epic night i Rødberg  

  

 

Oslo Sidelengs

  

Juryens begrunnelse: Oslo Sidelengs er en klubb som virkelig jobber hardt for å skape et sosialt og inkluderende snowboardmiljø, uansett ferdighetsnivå. De har ukentlige samlinger gjennom hele vinteren og ved sesongstart arrangerer de nybegynnerkurs for å rekruttere enda flere snowboardere. Målet er som de sier å få flere til å stå sidelengs, enten det er på snø, vann eller asfalt. De er ikke bare en snowboardklubb, men engasjerer seg i alle brettsporter, kanskje aller mest i longboard. De arrangerer longboardsamlinger med gratis opplæring og utlån av utstyr, noe de har fått både medieoppmerksomhet og støtte fra Oslo Idrettskrets for. I tillegg arrangerer de surfecamps for sine medlemmer. Det fokuseres mye på at klubbens tilbud er åpne og med lav terskel for å delta.

 

Surfecamp med Oslo Sidelengs

 

Antall medlemmer: ca. 100
Lokalbakke: Oslo Vinterpark Tryvann og railparken i Torshovdalen

 

Hvordan har dere gjort dere fortjent til en nominasjon det siste året?

 

-Vi har et helårstilbud for våre medlemmer med mye aktivitet. Vårt mål er enkelt og greit å ha det gøy og få flere til å stå sidelengs enten det er på snø, vann eller asfalt. Vi ønsker å være et samlingspunkt for alle brett interesserte i Oslo og føler at vi særlig har bidratt til å skape et godt og inkluderende miljø på longboard. Vi er den eneste klubben i Norge per i dag som arrangerer ukentlige longboardsamlinger med gratis opplæring og utlån av utstyr, og vi stiller opp på eventer for organisasjoner som ønsker det. Vi har blant annet holdt et kurs for en ungdomsgruppe i Bydel Østensjø og får stadig henvendelser fra folk som vil leie oss inn. Vi har vært på P1 og TV8 (tidligere lokaltv) med longboardsatsingen vår.

 

Har dere noen spennende planer for neste sesong?

 

-Vi avslutter longboardsesongen med et klubbmesterskap på St.Hanshaugen i Oktober. Våre instruktører skal i tillegg stille opp på Idrettskolen til Oslo Idrettskrets i høstferien, samt bistå en ny klubb i Asker med longboard aktivitet. I oktober arrangerer vi surfetur til Jæren i samarbeid med Gi Gass på NIH. Turen er allerede fullbooket. Til vinteren kommer vi som vanlig til å tilby et nybegynnerkurs som startskudd på sesongen. Utover det blir det ukentlig aktivitet i Tryvann med flinke instruktører og god stemning hver uke. Vi har også et ønske om å etablere et junior tilbud og gjennomføre Plan5, men dette er ikke avklart enda. Vi skal også forsøke å få til et tettere samarbeid med andre Oslo klubber rundt aktivitet, og håper også å få til en railjam og snowskate konkurranse i løpet av sesongen.

 

Hvordan kan dere tilby noe til både de som har en drøm om å en gang vinne x-games og til de som bare vil være med i en klubb for å møte andre med samme interesser?

 

-Vårt hovedfokus er bredde. Vi ønsker som sagt å være et samlingspunkt for alle brettinteresserte. Vi støtter gjerne de som ønsker å satse og vil tilby våre instruktører gratis instruktørkurs for å heve kompetansen vår.

 

Er dere mest en snowboardklubb, eller er det like mye fokus på andre brettsporter?

 

-Longboard er (som dere sikkert ser ut i fra beskrivelsen over) like stort som Snowboardingen.

 

Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb?

 

-For å bli del av et inkluderende brettmiljø som er ute etter å ha det gøy med andre som deler vår lidenskap for å kjøre sidelengs. Foruten gode medlemsfordeler tilbyr vi et helårstilbud med lav terskel og kontingent. Bli med du og da vel!

 

Les også: Skateboard street blir en del av X games i Oslo


Tags: KIF Snowboard - Geilo IL Snowboardgruppa - Funkis Snowboardklubb - Oslo Sidelengs - Snørøverne - Årets Klubb - Snowboardawards 2015 - Snowboardawards