LEGGES NED: Det ble totalt 75 utgaver av Playboard. Nå legges bladet ned. Her med flere ulike utgaver - blant annet utgave nummer 50, og det nyeste og siste. Foto: Anders Holtet

Playboard legges ned

Både magasinet og Playboard.no legges ned.


– Playboard har gått med minus i flere år. Både magasinet og nettsiden har for få lesere, og vi mangler annonseinntekter. Det er trist – og uvant – å legge ned. Men så lenge det ikke er noen lysning i sikte, er vi overbevist om at det er den mest fornuftige løsningen, sier ansvarlig redaktør i Fri Flyt AS, Erlend Sande.

Det betyr at Playboard, som de siste årene har blitt gitt ut to ganger i året, legges ned sammen med nettsiden Playboard.no.  Fri Flyt har eid Playboard siden 2011, og Sande er klar på at de nå har prøvd hardt og lenge for å forsøke å holde liv i Playboard.

– Det er selvsagt helt sikkert ting Fri Flyt kunne gjort annerledes. Men vi har virkelig prøvd å få dette til å gå og vært tålmodige lenge. Jeg vil gjerne takke alle de dyktige folkene som har vært involvert i Playboard de siste årene, i første rekke redaktørene Anders Holtet og Peter Gløersen, og skateguru Per Christian Løvås. 

De to siste årene er det Anders Holtet som har vært redaktør for Playboard. Han syns det er trist å legge ned det tradisjonsrike magasinet.

– Det er først og fremst veldig synd å legge ned noe man har jobbet hardt med de siste to årene, og som jeg i tillegg har et nært personlig forhold til. Da jeg vokste opp som brettkjører hadde Playboard nærmest en hellig klang. Da er det vel så synd at entusiasmen fra både miljøet og markedet har nærmest forsvunnet, sier Holtet, og fortsetter:

– Det skjer ufattelig mye spennende for brettkjørere i Norge for tiden. Oslo har nettopp fått to nye skatehaller, og det bygges parker som aldri før. Det er synd interessen for å ha et magasin for miljøet er fraværende.

Playboard ble først startet i 1997, og ble i 2011 kjøpt opp av Fri Flyt AS. Da satset Fri Flyt AS knallhardt på magasinet, som har vært det eneste av sitt slag i Norge. 

–  Da vi overtok Playboard i 2011 satset vi ganske stort, med fire ansatte, seks årlige utgaver av bladet og daglige nyheter på nett. Det viste seg ganske raskt at det ikke var inntekter til å bære en slik satsning. En stor nedtur kom da Snowboardforbundet trakk seg fra avtalen som sørget for at alle deres medlemmer fikk bladet i posten. Denne avtalen sikret noen inntekter, ved at forbundet betalte, og en distribusjon som var viktig i annonsemarkedet. Vi håpte at de fleste ville bli med videre som vanlige abonnenter, men slik gikk det ikke. For tre år siden nedskalerte vi og gikk over til bare to magasiner i året. Nå ser vi at det ikke er mulig å drive Playboard videre på dette nivået heller, sier Sande. 

– Hvordan så framtidsutsiktene ut?

Slik det så ut nå, så vi ikke noen vei videre. Spesielt demotiverende har det vært at vi opplever såpass lite engasjement hos lesere og bidragsytere. Det hadde isolert sett gått an å drive Playboard videre, hvis det fantes energi, entusiasme og pågangsmot rundt bladet og nettstedet, men det ser vi ikke nå. 

– Hvor vil det være mulig å lese om snowboard fremover? 

– Vi kommer trolig til å ha litt mer snowboard i Fri Flyt, hvor snowboard var en del innholdet fra starten i 1998.

Abonnenter av Playboard blir nå automatisk overført til Fri Flyt.

– Eksisterende abonnement overføres til Fri Flyt og de kan glede seg til det store sommernummeret. Hvis de ikke ønsker det, kan de få restverdien av abonnementet utbetalt, sier daglig leder i Fri Flyt AS, Audun Holmøy Røhrt, som for øvrig har vært involvert i Playboard siden 1998.

Han vil samtidig takke alle som har vært med å bidra til magasinet.

– Vi vil også takk leserne og de som har bidratt med bilder, filmer og tekster. I tillegg til de som annonsørene og bidragsyterne som har vært med på veien.

Det ble gitt ut totalt 75 utgaver av Playboard.  

Abonnenter som ikke ønsker å overføres til Fri Flyt kan ta kontakt med kundeservice på telefon 23 36 19 01 eller epost friflyt@mediaconnect.no.