Hanne Eilertsen, Line Wold Moen og Karoline Seljevoll Herleiksplass kapret pallplasseringer. Foto: Snowboardforbundet

Norgescup Vierli

Over 100 deltakere var på plass under Norgescup på Vierli i helgen.


Gutta på pallen. Foto: Snowboardforbundet
Gutta på pallen. Foto: Snowboardforbundet

Lørdag ble sesongen og året startet med et brak under Norgescup. God stemning, høyt nivå og utfordringer med løypa beskriver årets første Norgescup. 

Best av damene

Hanne Eilertsen gikk av med seieren i senior dame. 

- Helgen var bra. Det er alltid gøy å kjøre med norske jentene. Coursen var morsom, og det var gøy at det var flere rails så man fikk muligheten til å gjøre litt forskjellig. Kjedelig at det bare var ett hopp, men det funket. Likte veldig godt at det var tre run beste teller istedenfor kvalik og finale. 

Med plass på junior landslaget er det tett løp for Eilertsen.

Hva er planene for resten av sesongen?

- Nå er jeg i Trysil en uke og trener. Om to uker reiser jeg til Østerrike for å kjøre World Cup. Rett etter det reiser jeg fire uker til Colorado på treningsamling. Etter det har jeg ikke helt bestemt meg for hva jeg gjør men det blir flere konkurranser, blant annet NM og World Rookis finals. 

Rustad til topps

Med et vinner-run bestående av en halfcab backside 360 ut på første rail, frontside 180 til swich backside 360 ut på shootouten, cab 270 til swich på røret og en switch backside 900 på hoppet var det Markus Rustad som stakk av med seieren i senior herrer. 

Hvordan var helgen?

- Norgescupen på Vierli var veldig opp og ned. På practisen på fredag kveld var det flere som tryna skikkelig i coursen inkludert meg selv. Det var ganske kjipe forhold med blant annet blankis på siste hoppet og kort, isete landing. Fordi siste hoppet var såpass dårlig vedlikeholdt og farlig å kjøre på ble det bestemt at vi droppa det i coursen på lørdag, noe de aller fleste var glade for. Det var god stemning med mye kule folk på konkurransedagen, og det ble ekstra kult for min del siden jeg klarte å lande alle triksene mine og endte opp på toppen av pallen. 

Hva er planene fremover?

Det neste som skjer nå er X-Games kvalik i Trysil, etter det vet jeg ikke helt. Skal hvertfall kjøre Norgescupen, prøve å få filmet litt og kjøre brett der det er gode forhold. Hadde vært kult å få prøvd seg på en litt større konkurranse i Europa også. Hovedmålet er uansett bare å ha det så kult på brett som mulig fremover. 

Resultater Vierli

Senior herre
1.     Markus Rustad (Heming)
2.     Stian Kleivdal (Geilo)
3.     Jørn Simen Aabøe (Grenland Snowboardklubb)

Senior dame
1.     Hanne Eilertsen (BSK)
2.     Line Wold Moen (Trysilgutten/HSG)
3.     Karoline Seljevoll Herleiksplass (Geilo)

Junior Herre
1.     Daniel H. Nore
2.     Fredrik Ellingsen Kjærby
3.     Alfred Løvgren
Junior dame
1.     Tina Steffensen
2.     Andrea Kristiansen Rue
3.     Thea Cassandra Moa Larsen
Yngre junior herre
1.     Øyvind Kirkhus
2.     Odin Røhrt
3.     Sebastian Vik
Yngre junior dame
1.     Bettina Roll
2.     Maria Mylius
3.     Ine Marie Misund