Hailey Langland stakk av med gullet i sitt andre X Games. Foto: Chris Tedesco/ESPN

Knallstart av jentene under Big Air

Torsdag startet X Games med big air for kvinner og superpipe for menn.


For første gang fikk kvinnene kjøre Big Air under X Games, og de lagde litt av et show. 16 år gamle Hailey Landland fra California stakk av med gullet etter å ha landet en perfekt cab dobbelcork 1080. Hun skrev historie som den første jenta til å lande dette trikset i en konkurranse og som den yngste gullvinneren. 

 

Under kvinnenes finale var det flere stygge fall. Amerikanske Jamie Anderson falt stygt i sitt siste forsøk. Gull-vinneren i slopestyle fra OL i Sostji hadde tydelig smerter og ble hjulpet bort av medisinsk personell. Det er usikkert om hun stiller til start under morgendagens slopestyle. Kjersti Buaas var Norges håp under Big Air. Hun også var uheldig og falt under landing, noen som resulterte i en real blåveis. Buaas endte på en sjetteplass.  

 Se finalen her:

Resultat Big Air kvinner: 

  1. Hailey Landland 66.00 
  1. Anna Gasser 64.00 
  1. Julia Marino 61.00 

Tilbake i X Games 

Shaun White deltok under torsdagens superpipe konkurranse, etter et pause etter uenigheter med X Games arrangørene. Han endte på en 11.plass. Det var forøvrig ingen nordmenn med i superpipe.  

 Resultat Superpipe menn: 

  1. Scotty James 90.00 
  1. Matt Ladley 80.00 
  1. Taylor Gold 79.00 

 

I kveld er det slopestyle kvalifisering for guttene. Der kjemper Marcus Kleveland, Ståle Sandbech og Aleksander Østreng om finaleplass. Mons Røisland er videre i finalen som sendes søndag.