Update med byggmester Løge på Vierli!

Vi tok en prat med byggmester Gunnar Løge om Element parken på Vierli.


Vi tok en prat med byggmester Gunnar Løge om Element parken på Vierli.

[caption id="attachment_13145" align="aligncenter" width="620" caption="Birk, Gunnar og Jon Harald i full sving på Camp Vierli. Foto: Stian Frøysang"][/caption]

Fortell litt om hvordan dere ligger an
Jobber for harde livet her, det er det eneste jeg veit. Vi er jo langt over halvveis på bygginga så vi ligger godt an til åpning. Det er jo mye detaljer og det har jo tatt mye tid med vatring og forberedelser. Men vi har vært heldige med været. Det er jo egentlig midt på vinteren her oppe. Birk holdt jo på å le seg i hjel når jeg sa vi skulle sette igang 28. februar. Da vi kom opp var det jo nesten så bart som det er nå.

Hvordan blir åpningen av parken?
Det blir vel full fræs 5. mai med Element teamet som kommer opp. Det blir også en konkurranse den 10. Blir bra det.

Fått testa minien du holder på med nå?
Jo fikk testa den litt, nå er det satt på speedlite plater.

Fortell litt om de da
De er vannfaste, og harde. Man må borre og forsenke de før man skrur de fast, og det gjør jo at de tåler mye mer. De holder seks-sju år pluss uten at man må gjøre noe med de, de er dobbelt så dyre som de som ligger under så det skulle bare mangle.

[caption id="attachment_13146" align="aligncenter" width="620" caption="Skatelite på plass! Foto: Stian Frøysang"]

[/caption]

Element og trepark?
Jo de ville jo ha tre, jeg spurte om de ville ha betong, men tre er jo mer deres element.

Hvordan er det å være her oppe og jobbe?
Vi får jo gjort jævlig mye på kort tid, gjør jo ikke noe annet enn å jobbe her.

Hva skiller denne parken fra andre?
For det første så er den jo heldekka med skatelite over hele parken, det er det vel ingen andre parker som har såvidt jeg vet. Første innehallen i stavanger hadde jo plater på gulvet, og det gjør jo at det ikke blir overganger mellom eventuelt asfalt eller betong og tre. Her får man en vanvittig fin flyt, og i og med at vi legger skatelite vil det bli en kjapp og smooth park å skate i.

[caption id="attachment_13148" align="aligncenter" width="620" caption="-Parken blir jævlig kjapp! Foto: Stian Frøysang"]

[/caption]

Hvordan er det vann og drenering a?
Hele parken er nevillert med 17 centimeter fall fra topp til bunn. I tillegg blåser det jo litt her, så det vil tørke på grunn av det.

Hvem har du med deg på byggelaget?
Har med meg ringreven og Hurumskateren Birk, som tidligere har vært parksjef på snow-parken på Vierli. Han hørte at det skulle bygges skatepark her, og slang seg på. Han har tidligere vært med å bygge parken i Søgne og var med under Kanalrock og Kanalsession i parken i Horten. Han er jo litt av samma ulla som meg, vi har bygd det vi har skata på siden vi starta å skate. Det var jo ingen som hadde bygd noe for oss da, det var å lage rails og kickere og stjæle en og en pall, og veiskilt soom hadde «ramla ned». I tillegg har vi med oss Jon Harald Aspheim som blir med å hjelpe til der det skjer ting. Planen er at jeg skal opp å hjelpe han med hans prosjekt på Ulefoss, så vi bytter litt tjenester. Han begynner å få dreisen på bygginga, men han må lære å være litt nøyere. Som når han holdt på med Holla inneparken på Fen, da var jeg med opp en dag og satt ramma på minien, så gjorde han resten selv.

Det er jo flere og flere som blir bitt av DIY-basillen...
Jo det er bra, desto ting som blir bygd, desto flere skatere blir det, og det øker jo presset på kommuner og det å få flere ordentlige parker. Det er bra for alle.

Har du bygd noe betong?
Jeg har ikke bygd noe sånn som det her i betong, men det er noe jeg har lyst til. Skal lære meg det før jeg pensjonerer med som snekker. Når du sammenligner treparker med betong, så er det jo en viss fordel med holdbarheten på betong, men når vi nå har begynt med speedlite holder det jo iallefall ti år uten at men behøver gjøre så mye. Problemet med for eksempel Jordal bowlen er jo at det må byttes plater hele tida, den er jo jævlig bra bygd, men det blir kjappere slitasje på grunn av dårlige plater. Det var jo mange pådrivere på jordal, men så kom jo gamlebyen bowlen, klart det er enklere å stikke dit. Mange kommuner som sliter med veldikehold av tre, ta Tasta for eksempel. De har jo hatt en grunn til å fikse opp parken med Stavanger Open hvert år, men nå er det jo betongpark på gang der. Den blir syk. Og bowlen på Rud, der var jo platene dårlige når de la de på, etter en uke begynte de å sprekke opp. Det er jo bare trist. Men rud skal også ha skatelite nå, så det blir jobbing der i sommer. Derfor er det jo sykt mye morsommere å bygge med speedlite på topp, du vet det blir fett å skate, pluss at det holder.

Hvor skal du etter du er ferdig her?
Da skal vi til Sandeid i Haugesund, gjøre ferdig en park på skolen vi begynte på i høst. Det blir quarter, pyramyde og bank, pluss et svært platå med trapper og ledges ned. Pluss en treplaters mini, og dette er et sted det bor 1500 mennesker, ligger også jævlig idyllisk til, slik som her, rett ved vannet. Du har butikken, skolen og fengsel, også har du DEN parken.

Tilbake til Vierli, det virker som det som trengs å ordnes her blir ordna kjapt.
Absolutt, det som har vært fett med å bygge parken her er jo at det er så mye gjennombruddskraft her. Erlend Larsen som eier parken her og Grude som er prosjektleder, de gjør det som trengs å gjøres, om det må graves, sprenges eller flyttes jord, så blir det gjort. Første dagen jeg kom opp var det jo bare gress og kaos. Det punktet minien står på her var jo to meter lavere enn det er nå, og det måtte fylles på. Da var det jo bare sånn «ja da gjør vi det». Det er mange prosjekter som er sånn: «Åja, det hadde vært lurt å gjort, men det har vi ikke penger til». Det skjer ikke her, de satser jo noe jævlig.

Det popper opp parker flere steder har jeg sett, har du oversikt?
Austbø viste meg bilder av betongparken i Sandnes. Jeg ante jo ikke at den fantes, og det tror jeg det var mange som ikke hadde fått med seg. Og sånn som den rampen i Søgne; åtte platers miniramp rett ved motorveien. Med skatelite! Men jo jeg må jo følge med på det som skjer.

Følg med byggeprosessen på livefeeden!

Meld deg på Elements skatecamp her: elementskatecamp.no

campvierli.no


Tags: Gunnar Løge - 911 Birkeland - Jon harald Aspheim - Update - Artikler - PB Anbefaler - Toppsak - Vierli - Element skatepark